Збаразькі борці втерли носа росіянам на польському чемпіонаті

Десятий Міжнародний турнір з вільної боротьби серед юнаків на кубок Мазовше відбувся у польському місті Тересін.
У престижних змаганнях взяли участь 167 спортсменів з міст Литви, Білорусі, Німеччини, Словаччини, Росії, України та Польщі. Україну представляли вихованці Збаразького ФСК «Чемпіон» та борці зі Львова.

У результаті напруженої боротьби перемогу здобули спортсмени України, друге місце − у господарів змагань, польських борців, представники Росії були третіми.
В особистому заліку чемпіонами стали збаражани Андрій Ткач (категорія 35 кг) та Олександр Михальський (73 кг). «Срібло» та «бронза» дістались львів’янам Віктору Квіту (53 кг) та Ігорю Діяку (30 кг), бронзові нагороди здобули також наші земляки Юрій Вовк (32 кг) та Андрій Жезняк (38 кг) і львівські борці Дмитро Скіпор (59 кг) та Максим Курій (85 кг).
Свій внесок у скарбничку перемог збаразьких борців зробили також Богдан Бастюк (32 кг), Олександр Бебко (47 кг) та Володимир Михайловський (73 кг), зайнявши 5-ті місця у своїх вагових категоріях.
− Борцівський турнір у Тересіні − один з найпрестижніших поєдинків серед юнаків у Польщі, − зазначив тренер ФСК «Чемпіон» Петро Король. − Приємно, що команда Збаража досягла на ньому такого успіху, захистивши спортивну честь не тільки рідного міста, а й нашої держави. До речі, це уже не перша перемога наших спортсменів на турнірі у Тересіні, проте цьогоріч вона особливо вагома, адже здобута у час, коли Україна відстоює свою незалежність на європейський вибір, відбиваючи російську агресію на східних рубежах. У цій ситуації символічними були поєдинки наших хлопців з російськими борцями. Збаражани доклали титанічних зусиль, щоб вибороти спортивну перемогу.
Зараз вихованці Петра та Євгена Королів готуються до змагань у Словаччині, Чехії та Німеччині.
Cвітлана БОДНАР.

Вибір читачів за тиждень

Відео