Бійцю, якому відтяли руку за тату з тризубом, протез зробили теж із гербом

Оперували лікарі з Канади.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала телеведуча Соломія Вітвіцька, повідомляє VIDIA.

«Василь Пелиш, 20-річний боєць «Айдару», мешкає у Старому Самборі на Львівщині. Хлопець повернувся з полону бойовиків без правої руки: терористи відрубали хлопцеві руку за татуювання у вигляді українського герба. Протезисти вирішили зробити Василю сюрприз і на плечі протезу теж набили Тризуб», — написала телеведуча.

«Ще один воїн — 33-річний Василь Стуженко з Кривого Рогу. Боєць 40-го батальйону територіальної оборони “Кривбас”. Потрапив у засідку у районі Іловайська, де втратив праву ногу і кисть правої руки. І от вчора хлопці вже вперше публічно могли потиснути особисто мені руку та підняти великий палець догори. Адже все у них буде добре!», — розповіла Вітвіцька після зустрічі з хлопцями.

Вона зазначила, що обидва воїни, а разом з ними ще троє українців, стали учасниками проекту «Підтримка протезування в Україні». Загальна вартість проекту, організаторами якого стали Євромайдан Канада, Конгрес українців Канади відділу Торонто та Канадсько-Українська Фундація, складає 220 тисяч канадських доларів. Втім, цю суму вдалося знизити до 55 тисяч за рахунок підтримки виробників комплектуючих для протезів.

«Протезисти з Канади та США приїхали як волонтери до Києва і два тижні важко працювали та ділилися досвідом з українськими колегами. І ми маємо результат, від якого навертаються сльози на очі, а щастя не описати словами. Усіх лікарів та волонтерів поіменно перерахувати не зможу, але кожному, хто долучився, - величезне дякую», — написала Соломія Вітвіцька.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео