На презентацію тернопільської енциклопедії їде світова знаменитість

Унікальне видання – 3-томний енциклопедичний словник «Тернопільщина. Історія міст і сіл» репрезентують Василько Теребовлянський і Байда Вишневецький.

Намір видати докладні історико-географічні, архівні та мистецькі нариси про Тернопільщину виник ще 2010 року. Починаючи з 2011, обласна рада розпочала втілювати його у життя: була створена редакційна рада, зібраний колектив авторів тощо. Але лише минулого року було віднайдено можливість виділити з обласного бюджету кошти на друк книг.

Таке видання – єдине в Україні. Аналогічне побачило світ ще у радянські часи у 70-их роках (з 1962 – по 1973 рр.) минулого століття – «Історія міст і сіл УРСР» у 26 томах.

3-томний енциклопедичний словник «Тернопільщина. Історія міст і сіл» – це значний науковий доробок групи авторів, який має велику історико-краєзнавчу цінність. Словник представлено у друкованій та електронній версії.

Свято знайомства із книгами відбуватиметься у п’ятницю, 15 травня, об 11. 00 годині в академічному театрі імені Тараса Шевченка. Це буде своєрідна імпреза, на якій про наш край розповідатимуть знаменні постаті Василько Теребовлянський, Байда Вишневецький, аматорські і професійні художні колективи.

До тернополян завітають знані земляки Іван Марчук, Роман Лубківський та інші.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео