Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжу виповнилося 75 років (Відео)

До ювілею у закладі відкрили музей історії.

На урочистості з нагоди 75-річчя коледжу з’їхались випускники з усієї України. Сьогодні вони навчають доброму, розумному, вічному як у маленьких сільських школах, так у гімназіях і коледжах. А ще Чортківський педагогічний коледж став першою професійною альма-матер для поважних доцентів і професорів провідних вишів України.

Майже 12 тисяч випускників отримали горде звання вчителя у цьому закладі. Урочистою академією “Живем на білім світі ми для обраної раз назавжди справи” розпочались ювілейні святкування.

Історія закладу бере свій початок із 5 січня 1940 року, коли у Чорткові відкрилася педагогічна школа. Тут готували спеціалістів для початкових шкіл Тернопільщини. У 1945 році заклад реформували у педучилище, якому в 2003 році присвоєно ім’я Олександра Барвінського. 2013 року училище реорганізували у Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж.

Сьогодні тут класи і аудиторії оснащені сучасною технікою, проте дирекція навчального закладу вважає пріоритетним у формуванні справжнього вчителя інші цінності.

– Як буде відсутній вчитель з любов’ю до дитини, то усі комп’ютери, усі технології, навіть сучасні надхмарні технології відпочивають, тому що має бути мудрий, навчений вчитель з любов’ю в серці, з мудрою головою, і тоді буде результат, – каже директор коледжу Роман Пахолок.

До ювілею у коледжі відкрили музей історії і концертно-навчальну літню естрадну сцену. На сцені продовжила святкування ювілею студентська молодь – відбувся фестиваль мистецтв “Україна понад усе”, де виступили викладачі та студенти.

Джерело: tv4.te.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео