Тернопільська методистка зібрала понад 300 рецептів сала

Зараз Ольга Чайка експериментує, чи уживеться сало з рибою.

Натхненниця шанувальників сала, українських звичаїв і традицій, методист ради директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Тернопільщини Ольга Чайка вже вп’яте видала книгу «Сало – то є сила…». Її презентація співпала з Фестивалем сала, що проходив у Тернопільському Кооперативному торгівельно-економічному коледжі. Тож авторка мала можливість не лише розповісти рецепти, але й подивитись, як місцеві ґаздині використають їх на практиці.

«Видання не можна назвати авторським, адже у ньому тісна співпраця різних навчальних закладів I-II рівня акредитації. Окрім рецептів, директор Кременецького медичного училища дослідив усі лікувальні властивості сала і надав такі матеріали для публікації. Але основне -  це, звісно, рецепти, збирати які допомагали друзі, знайомі, студенти, працівники різних навчальних закладів і саломани з усієї України», - розповіла Ольга Чайка.

У перевиданому виданні є понад 300 рецептів сала. Тут - і авторські страви Ольги Чайки, наприклад, сало по-тернопільськи. Батько пані Ольги також був відомим саломаном і створив багато страв із цим цінним продуктом. Їх рецепти можна знайти на сторінках книжки.

У планах Ольги Чайки поекспериментувати, як миритиметься із салом риба. Результати дослідження жінка обіцяє опублікувати у наступному, шостому виданні «Сало – то є сила…». Тернополянка заготувала для цього вже п’ять нових рецептів.

Ґаздині можуть придбати видання у ресторані «Талісман», що по вулиці Сагайдачного, 11. Його вартість 30-40 грн. 

Наталя ЛУКІВ. 

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео