Тернопільські депутати скинулись бійцям на квитки до Аджарії

«Терен» уже повідомляв, що вчора, 15 травня, 20 поранених бійців відправились до Грузії, де впродовж 15 днів безкоштовно відпочиватимуть на березі моря.

Грузини великодушно погодились спонсорувати відпочинок наших військових в лікувально-профілактичному санаторії Аджарії. Там вони будуть забезпечені усім: харчуванням, процедурами, розважальною програмою.

За приблизними підрахунками, влада Аджарії витрачатиме на одного бійця понад 2 тис грн. в день, а перебуватимуть воїни там з 15 по 31 травня.

Не оплачують грузини лише дороговартісний переліт. На дорогу працівники обласної ради та комунальних установ перерахували зі своїх зарплат близько 63 тисяч грн. Запевняють, що жодну копійку бюджету не взяли.

Як говорять в обласній раді, бійців вибирали чесно й відкрито. Коли прийшло запрошення на лікування 20 військовослужбовців, чиновники спільно з волонтерськими організаціями та військкоматом обирали тих, кому найбільше потрібні лікування і реабілітація.

- Ми не виділяли бійців за приналежністю до певних збройних формувань, не робили різниці – з добровольчого батальйону людина чи військовий ЗСУ, - зазначив Василь Хомінець. - Вони всі для нас герої. І ще ми дуже цінуємо допомогу наших грузинських партнерів. Правду кажуть: друзі пізнаються в біді.

Не всім бійцям легко витримати неблизьку дорогу: автобусом з Тернополя до Києва, далі тригодинний переліт до Тбілісі, а потім ще 400 км до санаторію. Перед від’їздом поранених оглянули медики, дали їм медичні картки і направлення на лікування.

Священики благословили бійців на щасливе повернення, а Василь Хомінець супроводив їх в дорозі до Києва.

Нагадаємо, нещодавно голова Тернопільської облради звернувся до голови Верховної ради Автономної республіки Аджарія Автанді Дбіридзе з проханням допомогти у реабілітації поранених бійців, коли той перебував з робочим візитом на Тернопільщині. Як бачимо, грузини з допомогою не забарились.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео