Через провалля у Кременецьку міськраду не пускають відвідувачів

У Кременці по вул. Шевченка, 67 з невстановлених причин провалився ґрунт за три метри від адмінбудівлі міської ради. Діаметр провалля - 3 метри, глибина 3 – 3,5 метри.

Через провалля виникли тріщини у конструкціях, що огороджують будівлю ради. Зараз на першому і другому поверхах відбувається просідання підлоги, є тріщини у фундаменті ззовні.

18 травня в результаті комісійного обстеження місця події та будівлі ухвалено рішення частково обмежити особистий прийом громадян працівниками міської ради і частково перенести робочі місця працівників до непошкоджених приміщень, а також запросити відповідних спеціалістів для визначення причини події та встановлення її загрози.

Залучення відповідних спеціалістів попередньо планується на сьогодні.

Користувачі соцмережі vk.com/typic_kremenets, в якій повідомили про новину, дають поради, як врятувати ситуацію. Сергій Сімонов, зокрема, пише: «Прозондувавши землю спеціальним пристроєм і зробивши висновок спеціаліста, не складно дізнатись в чому справа. Також, якщо ця пустота не більша за 1000 кубічних метрів, то і не складно пробуривши скважину, закачати в неї щось, що буде підтримувати грунт від просідання (якщо це не підземні ріки і озера)».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео