Дві пожежні машини намагаються ліквідувати пожежу у підвалі Тернопільської міськради

Пожежа виникла одразу після того, як правоохоронці затримали заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Камінського на хабарі у 217 тис грн.

На думку пересічних тернополян, за допомогою вогню у міськраді хтось хоче знищити компрометуючу документацію. Натомість представник Асоціації міст України в Тернопільській області Ігор Гірчак запевняє: «Ніхто нічого не палив».

Нагадаємо, Генпрокуратурою України спільно з співробітниками Міністерства внутрішніх справ України викрито протиправну корупційну діяльність заступника Тернопільського міського голови, депутата Тернопільської облради, який, займаючи відповідальне становище, з метою незаконного особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду за вирішення питань про надання у користування земельних ділянок на території міста Тернопіль.

Зокрема, у Володимира Камінського під час обшуку виявлено та вилучено частину грошових коштів у сумі 135 тис грн, які він вимагав та отримав від громадянина за надання у користування земельної ділянки.

Загалом заступник міського голови вимагав та отримав неправомірну вигоду на загальну суму 217 тис грн.

Заступника мера затримано на підставі ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна та із позбавленням права обіймати відповідні посади.

Як повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, на даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на збір та фіксацію доказів, а також вирішується питання про обрання щодо затриманого посадовця запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснюється Генеральною прокуратурою України.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео