Ігор Білоус – новий голова Фонду державного майна України

Верховна Рада затвердила колишнього тернополянина на посаді.

Посада голови Фонду держмайна була вакантна з червня минулого року. Тоді Верховна Рада звільнила Олександра Рябченка, який керував фондом з 2010 року. Рішення про призначення Ігора Білоуса підтримало 238 депутатів.

Досвід роботи.

У березні минулого року очолив Державну податкову службу, яку в подальшому реорганізували в Державну фіскальну службу. Підтримував ідею податкового компромісу та впровадження ПДВ-рахунків. У серпні 2014 року оголосив про початок податкової реформи.

23 лютого цього року Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк ініціював розслідування щодо керівництва Державної фіскальної служби та відсторонив чиновників від роботи. Через місяць заступників голови Володимира Хоменка та Анатолія Макаренка було звільнено з посад. Голова Ігор Білоус подав у відставку.

До приходу на державну службу очолював інвестиційно-банківське управління інвестиційної компанії "Ренесанс Капітал" в Україні та Центральній та Східній Європі, був співдиректором їхнього київського офісу. Примітно, що в цій компанії він стиг попрацювати з Романом Насіровим, який став головою Державної фіскальної служби після його відставки.

На початку 2000-х років працював в київській інвестиційній компанії SARS Capital та в інвестиційному банку UBS, де займався українським бізнесом.

Основною сферою професійної діяльності Білоуса було розміщення облігацій, проведення публічних розміщень акцій та угод про злиття. За повідомленням різних ЗМІ, він приймав участь в укладанні таких угод, як купівля компанією "Mittal Steel" меткомбінату "Криворіжсталь", продаж акцій "Укрсиббанку" та первинне розміщення акцій "Миронівського хлібопродукту".

Освіта

Вчився в Тернопільському національному економічному університеті, звідки перевівся в Київський національний економічний університет. Отримав ступінь з міжнародних фінансів в Великобританії.

Сім’я

Одружений. Має двох дітей.

Дохід

Дохід за 2014 рік склав 2,163 мільйони гривень, з них заробітна плата склала 157 тисяч, дивіденди – 200 тисяч, страхові виплати – 5 тисяч. Найбільшу суму Білоус отримав від відчуження майна – 1,8 мільонів гривень.

Дружина Білоуса за 2014 рік отримала 133 тисячі гривень доходу.

У власності Білоуса земельна ділянка площею 1300 кв. метрів у селі Плюти (Обухівський район) під Києвом, будинок на Франківщині – 249 кв. метрів. Крім того, у графі «квартири» він вказав незавершене будівництво у тих самих Плютах 570 кв. метрів. У його дружини є земельна ділянка у Вишгородському районі Київщини 900 кв. метрів, а також квартира у Києві 94,7 кв. метрів.

Білоус також задекларував 4 автомобілі – Nissan, Mercedes, Ford, Audi та мотоцикл. У його дружини один Mercedes.

На рахунку в "Приватбанку" має 3 мільйона гривень. Його дружина також тримає 2 мільйони гривень у цьому банку.

Джерело: Телеканал новин "24"

 

Вибір читачів за тиждень

Відео