Прокуратура прикрила будівництво у центрі Тернополя

Торгового павільйону на Валовій не буде.

Суд задоволив позовні вимоги прокуратури області щодо скасування рішення Тернопільської міської ради про надання в оренду приватному підприємству земельної ділянки на вул. Валовій у Тернополі для обслуговування торгового павільйону та визнання недійсним укладеного з ним договору оренди.  

Як повідомляла прес-служба прокуратури області, Тернопільська міська рада, прийнявши рішення про поновлення приватному підприємству договору оренди земельної ділянки на Валовій, уклала з ним 12 листопада 2014 року відповідний договір оренди із терміном дії від 8 квітня 2013 року, тобто заднім числом.  

У документі зазначалось, що на вищевказаній землі нібито знаходиться торговий павільйон, хоча насправді на ній не розміщено жодних споруд, а є лише клумба.

У зв’язку з цим, прокуратура області пред’явила до суду позов з вимогою скасувати рішення міської ради і визнати недійсним укладений з приватним підприємством договір оренди землі площею 50 кв.м. та вартістю 66 тис. грн. на вул. Валовій.

Господарський суд області, погодившись з доводами прокуратури області щодо допущених порушень порядку укладення договорів оренди земельної ділянки, задоволив позов у повному обсязі. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео