Ділові підсумки дня: 20 травня

Обсяг гривневих депозитів зріс, Кабмін припиняє співпрацю у військовій сфері з РФ, Банки збільшили заборгованість перед НБУ, Порошенко впевнений, що Україна пройде реструктуризацію, підприємці можуть поскаржитися бізнес-омбудсмену на владу.

Вперше з початку року зріс обсяг депозитів у гривні

Обсяг депозитів у національній валюті в квітні вперше з початку року збільшився на 0,4% (з початку року зменшився на 5,0%) − до 347,5 млрд грн.

Обсяг депозитів в іноземній валюті за місяць знизився на 3,1% (з початку року на 16,3%) − до 16,3 млрд доларів.

Кабмін призупинив військову співпрацю з Росією

Кабінет міністрів України вирішив призупинити дію угоди про військово-технічну співпрацю з Росією від 26 травня 1993 року.

За словами Яценюка, Росія становить небезпеку для безпеки та територіальної цілісності, тому угода розривається Кабінетом міністрів України.

Приріст заборгованості банків перед НБУ прискорився

Загальний обсяг заборгованості за наданими Національним банком України кредитами банкам та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у квітні зріс на 6,36 млрд грн, тоді як у березні − на 0,99 млрд грн, у лютому − на 8,87 млрд грн.

Крім того НБУ повідомляє, що у квітні поточного року збитки банків склали 1,910 млрд гривень.

Порошенко: банкрутства України не дочекаєтеся

Кабінет міністрів України проведе реструктуризацію боргових зобов'язань, у тому числі за підтримки міжнародних партнерів, заявляє президент України Петро Порошенко.

«Я впевнений, що реструктуризація українських боргових зобов'язань українським урядом буде пройдена», − сказав він.

Бізнес-омбудсмен починає приймати скарги на владу

Офіс бізнес-омбудсмена відсьогодні готовий почати приймати скарги від бізнесу на органи державної влади, повідомив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.

За його словами, офіс бізнес-омбудсмена буде складатися з 15 співробітників. У понеділок наглядову раду офісу затвердив регламент діяльності та критерії до можливих скарг.

Джерело:  forbes.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео