У тернопільського літератора не витримало серце, коли доганяв на таксі поїзд

"Памятайте про нас: ми боролись за волю, ми боролись за щастя для вас на землі" (Євген Безкоровайний).

Важко говорити у минулому часі про тих, з ким ще вчора спілкувався, обговорював плани на майбутнє, ділився враженнями від прочитаної книжки. Але життя встановлює свої закони.

Відійшов за межу Вічності тернопільський поет, голова обласної спілки письменників Євген Іванович Безкоровайний. Він встигав скрізь: зустрічався із школярами у бібліотеках міста, в університетських аудиторіях - із студентами, ніколи не пропускав обласного літературного об'єднання, яке працює при спілці, виступав на відкриттях виставок у краєзнавчому та художньому музеях, бував скрізь, де відбувалась поважна культурна імпреза. Був дуже відповідальним.

Про це вчора у приміщенні спілки письменників згадували друзі-спілчани, син Зорян.

Біда підкралась несподівано. Євген Іванович запізнився на потяг, який мав довезти його до Києва. Розхвилювався, сів у Тернополі на таксі і поїхав наздоганяти. У Підволочиську, вже коли був у вагоні, йому стало недобре. З розповіді сина, поки провідники шукали серед пасажирів когось, хто міг би надати невідкладну допомогу, - батько відійшов.  А поспішав Євген Іванович на відзначення дня пам'яті про перепоховання Тараса Шевченка, який заплановано на 22 травня…  

Народився Євген Іванович 24 березня 1947 року у селі Ворвулинці Заліщицького району. Журналістику студіював у Львівському державному університеті. Працював кореспондентом районної та обласних газет. Був головним редактором молодіжної газети "Ровесник". Очолював прес-службу апарату Тернопільської ОДА, був начальником управління преси ОДА. З 1980 року - член НСЖУ, а з 2006 року - член НСПУ. З 2008 року - голова обласної письменницької організації. Автор поетичних збірок "Яворина", "Профіль любові", "Душа, як сонях", "Осіння сльоза", "І так живу". Про своє рідне село написав невеличку книжечку із промовистим заголовком "Для мене ти найкраще на землі...".

 

Прощання та панахида з покійним відбудеться сьогодні о 19.30 у Будинку Скорботи, що на вулиці Микулинецькій. Похорон - 21 травня о 15.00

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео