У Тернополі понад половина містян вважають, що мають хороший доступ до влади

Корупція і кумівство турбують українців найбільше - опитування.

Переважна більшість громадян України назвали найактуальнішими проблемами корупцію і кумівство. Про це свідчать результати опитування, проведеного Міжнародним республіканським інститутом (IRI). При цьому українці показали рішучість підтримувати курс країни на зближення із Заходом.

Опитування проводили в Києві та обласних центрах, за винятком Донецька, Луганська та Сімферополя. На питання відповіли близько 17 тисяч осіб - по 800 у кожному місті.

"Україна зараз на перехресті в своєму демократичному розвитку", - прокоментував Стівен Б. Нікс, регіональний директор Міжнародного республіканського інституту для Євразії.

87% опитаних вказали, що головною проблемою свого міста вважають корупцію. 83% назвали кумівство.

"Український уряд має бути натхненний тим, що українці готові визнати корупцію великою проблемою. Вони відчувають гордість за своє суспільство і охоче рухаються в бік реформ і програм, які працюють," - заявив Нікс.

Опитування також засвідчило підтримку європейської інтеграції та членства України в НАТО.

У Тернополі та Хмельницькому понад половина жителів вважають, що мають хороший доступ до місцевої влади. Жителі Харкова та Вінниці задоволені місцевим транспортом та інфраструктурою своїх міст.

Опитування проводила група Rating Group Ukraine у ​​партнерстві з Baltic Surveys/The Gallup Organization. Фінансувало опитування міністерство закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео