Зеник із Чорткова купається у променях слави

Хлопці сподівають, що до кінця травня відеоролик набере мільйон переглядів, Джастін Тімберлейк побачить його і, можливо, вдасться з ним зустрітися, аби в якості презента передати роботу.

Понад 700 тисяч переглядів за два тижні зібрало відео For Justin Timberlake (String art), створене чортківчанами Володимиром Заграновським і Зеником Палагнюком. Перший працював над зйомкою та монтажем, другий творив об’єкт. Мова про картину у техніці стрінг-арт, тобто нитками і цвяхами.  

Володимир Заграновський та Зеник Палагнюк

«Почали зйомки дуже крутого ролику», «Думаю, буде щось цікаве» — заінтригували короткими постами своїх друзів Володимир Заграновський і Зеник Палагнюк 15 лютого цього року. А ввечері 28 квітня «дуже крутий ролик» з’явився в мережі.

За словами молодого художника Зеника Палагнюка, це його перша картина в такій техніці. Сам він навчається у Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Півроку тому задумав реалізувати якийсь грандіозний проект, а оскільки Тімберлейк є його улюбленим співаком, то вирішив створити портрет поп-зірки. Ідею стрінг-арту Зеник знайшов в інтернеті, придбав усе необхідне для роботи, запросив відеографа Володимира Заграновського і почав творити.

«Для виконання цієї роботи знадобилося 24 кілометри нитки, 13 тисяч цвяхів і 200 годин праці, — каже Зеник. — Я та мій друг витратили три місяці, недоїдаючи, недосипаючи, переживаючи, але головне — люблячи свою справу».

На матеріали хлопці витратили близько двох тисяч гривень, за приміщення, в якому проводили зйомку, не платили — вдалося домовитися із власником.

Хлопці сподіваються, що до кінця травня відеоролик набере мільйон переглядів, Джастін Тімберлейк побачить його і, можливо, вдасться з ним зустрітися, аби в якості презента передати роботу.

«Коли після публікації ролику на Youtube минуло 4 дні, — згадує Володимир Заграновський, — відео зібрало 350 000 переглядів. Зараз Зеник засипаний питаннями від журналістів, ролик потрапив у багато українських медіа. Мені запропонували зйомки нових проектів. Тому в найближчі дні буду вирішувати, над чим працювати далі».

Надія РОМАНЮК. 

Фото з профілів Зеника Палагнюка та Володимира Заграновського.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео