Олег Скрипка продає власну «Мазду», щоб купити «швидку» для АТО

Лідер гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка вирішив продати власний автомобіль, аби на виручені кошти придбати карету «швидкої» для дніпропетровської 25-ї бригади десантників.

Про це музикант написав на своїй Facebook-сторінці.

«Від хлопців з дніпропетровської 25-ї бригади десантників, з якими довгий час співпрацюємо і дружимо, почув термін «золота година». Він – ключовий у військовій медицині. Його суть глибока і проста. Повноцінна медична допомога впродовж першої «золотої» години рятує життя 90% поранених бійців. Натомість затримка у наданні допомоги лише на дві години стрімко, ледь не до 10%, вкорочує шанси пораненого вижити», — написав Скрипка.

«Українська армія, на жаль, значно відстає від світових стандартів захисту життя бійця. Нам часом бракує необхідного – засобів зупинення крові, індивідуальних аптечок. Зрештою, машин «швидкої», здатних оперативно вивезти пораненого з передової і водночас надати йому медичну допомогу. І це – причина страшних, невиправданих втрат серед наших військових», — пояснив своє рішення музикант.

Власне авто він виставив на продаж в одному із автосалонів Києва за ціну у 310 000 гривень.

«Виручені кошти підуть на купівлю карети «швидкої» для дніпропетровських героїв-десантників. Щиро вірю, ця «швидка» подарує безцінні «золоті години» кращим людям України. Хоча волів би, аби вона максимально швидко почала рятувати життя тільки мирних громадян…», — підсумував Олег Скрипка.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео