Сергій Надал приховує публічну інформацію

Забудова стоянки та скверу на вулиці Миру, викликала багато балачок, дискусій та обурень. Та тернополяни толком і не знають, що збудують на майже 40 сотих землі...

Хтось думає, що мова про багатоповерхівку, хтось знає про мийку, чимало чули про готель і далеко не всі знають, що місце будови не лише стоянка, а й добрий шмат зеленого скверу.

Аби розповісти тернополянам про будівництво, з'ясувати хто, що і за скільки, а також зв'язки забудівників та чиновників міськради, te.20minut.ua почали журналістське розслідування. Один з його етапів — збір офіційної, відкритої та публічної інформації. Інструмент роботи — інформаційний запит. З ним і звернулись до Сергія Надала. Але в міській раді тотальне приховування публічної інформації та порушення законодавства. Відповіді ми не отримали!

Якщо пан Надал (на ім'я якого звертався) і пан Кібляр (який по логіці буде виконавцем запиту) вважають, що примітивна не відповідь на інформаційний запит приховає ще одну земельну оборудку — помиляються. Ще 6-го травня я звернувся з запитом. Сьогодні набрав відділ звернень, бо ж замість 5-ти днів, прочекав 15 (!!!). А там почув новий юридичний термін: "Ваш запит відхилений міським головою". Хотілося б нагадати чиновникам, що запит - то не заява, не звернення, не прохання і не клопотання. Це законна вимога надати публічну інформацію, яка не може бути відхилена. Це, до слова, не вперше коли міська рада затримує відповідь на запит, дає неповну відповідь, відмовляється відповідати на окремі питання чи надсилати документи. Так, це дуже сповільнює роботу журналістам, але панове посадовці — якщо вистачило розуму на дерибан, то може б його вистачило і на чесне виконання своїх обов'язків та законів? Якщо сьогодні відповідь на запит не отримаємо, звернемося до представника вповноваженого з прав людини з проханням притягти до адміністративної відповідальності Сергія Надала.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео