Аж дві комісії Тернопільської міськради підраховують збитки, пов’язані з Камінським

Міський голова Тернополя Сергій Надал розпорядився створити дві комісії у зв’язку з подіями, пов’язаними із затриманням 19 травня його заступника Володимира Камінського через хабар і пожежу в підвалі міськради, що сталася в цей же день.

Перша комісія має інвентаризувати пошкоджене майно і майно, яке вилучили правоохоронці. Щоправда, у розпорядженні міського голови № 176 від 21 травня,йдеться не про них, а про якихось «озброєних людей».

«З метою інвентаризації приміщень та майна, яке пошкоджене та зникле внаслідок захоплення адмінбудівлі Тернопільської міської ради за адресою вул. Листопадова, 5 19 травня 2015р. групою озброєних людей», – читаємо у розпорядженні на сайті міськради.

Отож, можна подумати, що «озброєні люди» щось поцупили, але коли вчитатися у сам текст розпорядження, виходить, що аж ніяк: йдеться просто про обсяг вилученого майна.

На запитання, чи щось забрали, начальник відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Катерина Калуш відповіла, що саме це комісія має це встановити.

- В кабінеті Дейнеки забрали три флешки і особистий телефон. Ні, два телефони, – говорить пані Калуш. – Жодних документів з цього приводу не дали. Загалом зламали п’ять дверей.

Встановити збитки і те, що забрали, комісія, за розпорядженням Сергія Надала, має до 22 травня. Відтак прозвітує меру.

Щодо другої комісії, то вона має «вивчити причини виникнення пожежі, встановити суму нанесених будівлі збитків та надати пропозиції щодо відновлення приміщення», йдеться у розпорядженні міського голови № 178 від 21 травня.

Джерело: “20 хвилин

Вибір читачів за тиждень

Відео