На Тернопіллі підбили підсумки кампанії декларування громадянами доходів

Понад 800 декларацій про майновий стан і доходи за 2014 рік подали тернополяни до територіальних органів ГУ Міндоходів в області.

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Тернопільській області Володимир Брудко.

Зокрема, він зазначив, що за період кампанії до територіальних органів ГУ Міндоходів в області громадянами подано 8320 декларацій про майновий стан і доходи за 2014 рік, в тому числі 3486 декларацій подали громадяни з метою реалізації права на податкову знижку (декларації для отримання податкової знижки за оплату навчання, за іпотечним кредитуванням, за договорами довгострокового страхування життя, з витрат на оплату державних послуг з усиновлення дитини тощо).

«Першого травня закінчилася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. Громадянами, які зобов’язані задекларувати отримані доходи, подано 4834 декларацій. У тому числі 2053 декларацій про отримані доходи у вигляді спадщини, 303 декларацій про доходи від продажу нерухомого майна на суму доходу 54 млн. грн., 336 декларацій про доходи від продажу рухомого майна, 117 декларацій громадянами, які отримали іноземні доходи, – розповів  Володимир Брудко. – Всього платниками задекларовані доходи на суму 491,2 млн грн та самостійно нараховані податкові зобов’язання на суму 12,9 млн грн, які надійдуть до місцевих бюджетів області».

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео