Псевдосутенери з Донеччини видурили у тернополян добрячу копійку

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому УСБУ в області за ст.258-5 та ст.190 КК України (фінансування тероризму та шахрайство).

Встановлено, що упродовж 2014-2015 років група зловмисників розмістила на інтернет-сайтах оголошення про надання послуг інтимного характеру на території України, у тому числі – у Тернопільській області. Проте клієнту після перерахування через термінал I-box обумовленої суми жодних послуг не надавалося, а телефонний зв’язок із співрозмовником обривався.

Отримані у такий спосіб кошти зловмисники переводили на карткові рахунки осіб, окремі з яких зареєстровані на окупованих територіях Донецької області та підозрюються у зв’язках з терористичними організаціями.

Правоохоронці з’ясували, що організатором цього злочину є засуджений виправного закладу Донецької області. А допомагали йому ще четверо спільників – двоє засуджених, які разом з ним відбувають покарання, дружина та її подруга.

Під час проведення одночасних санкціонованих обшуків за місцем проживання та огляду за місцем відбування покарання зловмисників, працівники УСБУ в області вилучили майже 40 телефонних і 10 банківських карток, комп’ютери, мобільні телефони та інші речі і документи, що вказують на причетність цих осіб до вчинення злочинів. Після перевірки лише трьох із цих телефонних карток правоохоронці виявили надходження коштів у сумі понад 200 тисяч гривень.

Двоє жінок вину у привласненні чужих коштів визнали та дали відповідні показання.

На даний час вирішується питання щодо перевірки причетності цих осіб до фінансування терористичних організацій, які діють на території Донецької та Луганської областей.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео