Тернопільський бюджет став доступним

На сайті Тернопільської міської започатковано проект, завдяки якому всі бажаючі можуть ознайомитися з бюджетом міста у доступній формі.

Після Революції Гідності дедалі більше тернополян стали цікавитись, куди ж діваються бюджетні гроші. Люди вчаться розбиратись у незрозумілих раніше таблицях і цифрах. Влада вирішила піти назустріч громадянам, і у результаті за підтримки програми розвитку ООН в Україні на сайті Тернопільської міськради відкрито новий розділ «Бюджет міста Тернополя». Такий проект поки є лише в Івано-Франківську, Житомирі і Тернополі. Ініціатива дозволяє графічно відобразити розподіл грошових коштів між різними сферами.

«Одним із пріоритетів для нас була саме візуалізація складних понять для кожного тернополянина у вигляді інфографіки, - зазначив заступник міського голови Тернополя Вікторія Остапчук. - Не завжди чиновники можуть швидко розібратись в старій системі, тоді як діаграми, таблиці і схеми є зрозумілими навіть школярам. Це лише чорновий проект, надалі ми будемо його деталізувати і вдосконалювати. Плануємо показати його не лише у теперішньому часі, але й у динаміці».

Програма ООН стартувала ще в травні 2014 року, проте Тернопіль отримав безкоштовно онлайн-інструмент для візуалізації міського бюджету лише через рік.

Проект ще не відкритий для пропозицій, які тернополяни згодом зможуть надсилати на електронну скриньку міської ради.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео