«Відпочинок на Тернопільщині подешевшав, діти голодними не будуть», - Віктор Мацикур

Літо вже не за горами, тож департамент сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА озвучив плани щодо оздоровлення тернопільських школярів.

В області проживає 121 тисяч дітей шкільного віку, з них 70 тисяч належить до пільгових категорій. Протягом 2015 року департамент сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту планує організувати оздоровлення та відпочинок близько 60 тисяч дітей шкільного віку, а це майже 50% від загальної кількості.

На проведення оздоровчої кампанії передбачено 5 млн. 330 тис. грн. з обласного бюджету: 4 млн. 566 тис. від департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, 722 тис. – від департаменту освіти та науки, приблизно 1 млн. 735 тис. - з місцевих бюджетів, майже 300 тис. піде на підготовку дитячих таборів. Також планується залучити понад 8 млн. грн. позабюджетних коштів. Зараз відбуваються тендери з визначення найкращих, на думку обласної ради, закладів для оздоровлення та відпочинку школярів.

До речі, відпочинок в Тернопільській області є найдешевшим в Україні. Директор департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Віктор Мацикур розповів, що обласна рада була приємно здивована цьогорічними цінами.

«Ми прогнозували і розраховували, що день перебування однієї дитини коштуватиме 190 грн., але були приємно вражені, побачивши цифри 135-160 грн., - зазначає Віктор Мацикур. – Ціни, звичайно, зросли, проте якщо перевести все в долари, то минулого року на одну дитину в день ми витрачали 10 доларів. Цього року ці пропозиції, які подали на тендери, коливаються в межах 6-7 доларів.

Це пов’язано з тим, що заклади мають нестачу відпочиваючих, тому хочуть заробити хоч якось. Також дехто вклав в ремонт великі кошти минулого року, цьогоріч вони їх вже не робили. Ми поставили обов’язкову умову, що харчування повинно коштувати мінімум 65-70 грн. в день, тому діти голодними не будуть. Можливо, зменшиться кількість екскурсій. Зате за ці ж кошти ми матимемо можливість оздоровити більше дітей».

Директор департаменту запевняє, що кожна копійка з обласного бюджету піде на дітей, і ніякі гроші не «просіються крізь пальці».

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео