Роверисти з'єднали між собою Тернопіль, Великі Гаї і Грабівці

Спортивне свято "Ровер", присвячене Дню Героїв, стартувало сьогодні в Тернополі і вирушило за маршрутом Тернопіль - Великі Гаї - Грабівці.

У Великих Гаях до учасників велопробігу приєднались також місцеві велосипедисти, серед них сім'я - батьки Оксана та Володимир Мартинови із сином Назарком, пан Олег Баран з онукою та інші.

Учасники завітали на сільський стадіон, де їх урочисто зустріли жителі Великих Гаїв і селищний голова Олег Кохман. З привітальним словом до спортсменів-аматорів звернулися перший заступник голови Тернопільської РДА Богдан Лихий, директор ДП ОАСУ "Подільська археологія" Богдан Строцень, голова Тернопільської асоціації велосипедистів Антон Одобецький, культпрацівник з Великого Глибочка Роман Винник, співак Василь Хлистун.

Те, що зустріч відбулася на території Великих Гаїв, - неспроста. До 1939 року тут була відпочинкова паркова зона, яка належала місту. Довкола пишалися дубові гаї. Тоді сучасний парк Кобзаря носив ім'я першого мера Тернополя Лучаківського.

Мета велосипедного свята - пропагувати здоровий спосіб життя, адже це важливо для підростаючого покоління, майбутнього нашої нації. Невдовзі у Тернополі з'являться велосипедні доріжки у паркових зонах, а у найближчих планах на 2016 рік у зв'язку з цим нововведенням - і реконструкція автомобільних доріг. 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео