Тернопільське ТТБ – учасник гарного фестивалю

Делегація Тернопільської ОДТРК бере участь у першому Всеукраїнському фестиваль телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну», який проходить у Черкасах.
На фестивалі свої роботи презентують 115 учасників, журі перегляне й прослухає понад 100 радіо- й телепрограм, в тому числі й підготовлені журналістами Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії.
Більшість представлених на конкурс програм присвячена сучасним подіям на Сході України. 
Як зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, висвітлюючи російську агресію в Україні, головною зброєю українських журналістів є правда, яка переможе «мільйони доларів і євро, які вкладає російська пропаганда в свої теле- й радіоканали».
Два журі фестивалю, які очолюють генеральний директор ДТРК «Культура» Жанна Мазицька (телепрограми) та доцент КНУ ім. Т. Шевченка Віктор Набруско (радіопрограми), вже розпочали свою роботу. Вони оцінюватимуть роботи у 7 номінаціях:
«Обнімітеся ж, брати мої» (єднання українців, українці Сходу і Заходу, українська діаспора, єдина країна, боротьба за незалежність і свободу)
«Тарасовими шляхами» (місця, пов’язані з перебуванням Т. Г. Шевченка, вшанування його пам’яті у назвах вулиць, підприємств, колективів і т.п.)
«Великих слів велика сила» (пророчі поезії Т. Шевченка, літературний спадок, дослідження творчості)
«Ще не вмерла України ні слава, ні воля» (Євромайдан, герої «Небесної сотні» та «Небесної варти», героїчна боротьба українців проти агресора на сході України, патріотизм та гідність українського народу, жертовна волонтерська діяльність)
«І оживе добра слава, слава України» (відродження українських традицій, досягнення українців у різних сферах)
«Славні нащадки славного роду» (українці за кордоном, досягнення та перспективи міжнародної співпраці, мирні ініціативи, налагодження стосунків і співпраці з іншими державами)
«Діла добрих оновляться, діла злих загинуть» (українські перспективи, суспільні процеси, утвердження демократичних засад державності та становлення нації)
Усі радіопрограми, що переможуть у цьому професійному конкурсі, прозвучать в ефірі Українського радіо (НРКУ).
Найкращі телевізійні програми транслюватимуться на каналах державних телерадіокомпаній.

Вибір читачів за тиждень

Відео