Уродженець Тернополя непогано влаштувався під Києвом

Журналісти познайомилися з нерухомістю Ігоря Білоуса.

Новопризначений глава Фонду держмайна Ігор Білоус  минулого тижня оприлюднив свою декларацію про доходи. У документі значиться, що за 2014 рік він заробив понад 2 млн грн, а разом із дружиною Мариною є власником трьох ділянок землі, недобудованого будинку і квартири.

«Вести» розшукали нерухомість, яка належить чиновникові.

Особняк на Козинці

Село Плюти знаходиться в елітній Конча-Заспі між усім відомим Козином та смт. Українка. Саме тут будує свій дім Білоус. Його ділянка розташована на півострові, на території котеджного містечка закритого типу, а на задньому дворі – вихід на пляж. До речі, на цьому ж півострові живе син екс-нардепа від Партії регіонів Раїси Богатирьової.

Двоповерховий особняк, який будує колишній начальник податкової, покритий червоною черепицею. По периметру ділянки на паркані розташовані датчики, дуже схожі на інфрачервоний бар’єр для захисту від грабіжників. Крім основного будови (близько 570 кв. м) на території площею 13 соток є гостьовий будиночок з терасою для барбекю і гараж.

У Білоуса будівництво вже на фінальній стадії, про це розповів один з охоронців. «Будинок порожній, але проведені внутрішні роботи. Тут зараз живе керуючий, а Білоус іноді приїжджає. Я сам бачив його ескорт машин», – розповів охоронець містечка.

У Плютах сотка землі зараз коштує $ 15-20 тис., а подібний котедж можна купити за мільйон доларів.

Ділянка на Київському морі

Крім маєтку в Конча-Заспі, у глави ФДМ є 9 соток землі в селі Лебедівка Вишгородського району Київської області. За декларацією вони числяться за дружиною держслужбовця. Однак на місці кореспонденти побачили порожню ділянку без огорожі та споруд. Сусіди Білоуса зайняті будівництвом, а на самій вулиці обжитих всього кілька будинків. Сотка в Лебедівці коштує $ 1,5 тис. Про те, що тут володіння екс-податківця, місцеві не чули.

Квартира на лівому березі

Також на дружину Білоуса записана квартира в столиці загальним метражем 95 кв. м. Апартаменти знаходяться в житловому комплексі бізнес-класу «Нікольський град» на лівому березі. З вікон цього будинку відкривається вид на Дніпро, куполи Києво-Печерської лаври та головний греко-католицький собор Воскресіння Христового. Трикімнатна квартира в цьому будинку коштує $ 230 тис. «Господиня квартири – Марина Костянтинівна Передкова (дівоче прізвище. – прим.), але зараз нікого немає вдома», – сказав «Вістям» консьєрж парадного.

Нагадаємо, що Марина – лікар-ортодонт, але зараз, крім роботи, займається вихованням маленьких двох дочок (2 і 3 роки).

Ігор Білоус родом з Тернополя. Його мати Ольга Білоус колись очолювала Тернопільський інститут економіки і підприємництва.

Джерело: «За Збручем»

Вибір читачів за тиждень

Відео