За кожен зайвий метр нерухомості доведеться заплатити більше 12-ти гривень

Вже до 1 липня українці отримають платіжки по податку на нерухомість.

Нові платіжки по податку на нерухомість до 1 липня повинні отримати всі українці. За кожен зайвий метр доведеться заплатити трохи більше 12-ти гривень.

Власники магазинів, готелів, бізнес-центрів та інших нежитлових приміщень у цьому році востаннє звільняються від сплати податку. На наступний рік доведеться заплатити за кожен квадратний метр.

Однак не все майно українців занесено в електронну базу держреєстру. Тому платіжка може і не прийти. Але у Фіскальній службі пояснюють, що радіти не варто. Щоб не отримати величезний платіж після того, як вас до реєстру таки внесуть, потрібно самостійно подбати про внесення своїх даних у базу.

"Я б не радив, скажімо так, ухилятися, а подавати цю інформацію, з часом ми все одно отримаємо таку інформацію, тоді доведеться нараховувати податок за попередні роки, а цю суму складно буде оплатити. Штрафні санкції виникають на рівному місці", – сказав начальник відділу адміністрування майнових податків Державної фіскальної служби України Юрій Тимощук.

Нагадаємо, 31 грудня 2014 року президент України Петро Порошенко підписав законУкраїни № 79-VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин". Цей документ розширює дохідну базу місцевих бюджетів шляхом включення до оподаткування комерційного (нежитлового) майна.

Тим часом, Кабінет міністрів України домовився з парламентською коаліцією про звільнення від податку на нерухомість квартир площею до 60 кв. м і житлових будинків площею до 120 кв. м в межах бюджету на 2015 рік.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео