Інтерактивна карта «засвітить» усі незаконні місця торгівлі у Тернополі

Зараз їх близько 90.

На сайті Автоматизованої системи управління муніципальних даних, що знаходиться за адресою mape.te.ua днями з’явиться інтерактивна карта міста з об’єктами незаконної торгівлі, які підлягають демонтажу.

За словами в.о. начальника управління муніципальної поліції Ігоря Максиміва, при виявленні порушень у сфері земельного законодавства або відсутності необхідних дозвільних документів, на засіданні виконавчого комітету приймається рішення про демонтаж таких споруд. Після цього повинна бути дотримана процедура: суб’єкту господарювання повідомляють про те, що об’єкт підлягає демонтажу і надають термін для добровільного виконання рішення. Якщо цього не зроблено, об’єкт демонтують у примусовому порядку.

Так, лише у квітні було добровільно демонтовано чотири об’єкти і два - примусово.

«Сьогодні у місті є підприємці, які користуються юридичними колізіями і утримують ухвали суду, які тимчасово призупиняють демонтажні роботи їх споруд, - зазначає Ігор Максимів. – Наприклад, тернополяни і депутати постійно звертаються зі скаргами щодо діяльності магазину «Христя» на вул. Протасевича. Даний об’єкт працює без дозвільних документів, проте підприємець отримав ухвалу суду, і ми демонтувати цей об’єкт наразі не можемо».

У місті, за попередніми підрахунками, споруд незаконної торгівлі, які підлягають демонтажу, є близько 90. Допоки будуть тривати процедурні питання, тернополяни у інтерактивній карті можуть бачити, де ці об’єкти встановлені незаконно. Біля кожного з них буде вказано точну адресу та фотографію. Також городяни можуть й надалі звертатися на «гарячу» лінію міськради за телефоном 1580 із проханням перевірити той чи інший об’єкт щодо законності їх здійснення підприємницької діяльності.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео