Чому начальник міліції закликав батальйон «Тернопіль» до зброї?

У Бучацькому районі - НП.

Рішучість влади Тернопільщини навести лад на місцевих кар’єрах не всім до вподоби. Днями начальнику Тернопільської міліції Богомолу довелося підняти наказом «До зброї!» цілий міліційний батальйон і, за тривогою, - райвідділ міліції. Подібні накази віддаються у виняткоих випадках, і такий днями настав. Його своїми агресивними намірами викликала группа чоловіків, які зробили спробу відбити у міліції техніку, що незаконно видобувала камінь.

Міліціонери документували факт видобутку червоного плаского каменю на одному з кар’єрів у Бучацькому районі, коли зненацька над’їхало зо три десятки чоловіків. Вони  вимагали не арештовувати екскаватор і вантажівку нелегальних копачів.

- Я підняв батальйон «Тернопіль» наказом «До зброї!», крім того, Бучацький райвідділ – за тривогою, – повідомив Олександр Богомол. – Коли місце інциденту прибули правоохоронці в повній екіпіровці, група відразу заспокоїлася. Але кількох осіб притягнемо до відповідальності за опір працівникам міліції.

У зв’язку із зростанням напруженості довкола діяльності нелегальних кар’єрів, Олександр Богомол застеріг підприємців: без документів видобуток корисних копалин розцінюватиметься як порушення закону і відповідно каратиметься.

Вибір читачів за тиждень

Відео