На Тернопіллі даїшник звільнився, але лаштується обійняти аналогічну посаду

Самооборона Майдану Тернопільщини оприлюднила протест.

Нечестивого ДАІшника хочуть перевести з Бережан до Козови, - йдеться у зверненні Самооборони. - Протягом останнього року Бережанський осередок Самооборони боровся за звільнення начальника ВДАІ Бережанського РВУМВС України Лесіва Петра Миколайовича. Після довгих спроб боротьби з корупцією працівників ДАІ нарешті нібито самооборонівці досягли результату. Нечестивий ДАІшник написав заяву на звільнення. Проте кілька днів тому, з достовірних джерел у правоохоронних органах, Самооборона дізналася, що Лесіва не звільняють, а планують перевести начальником до Козівського району. 

Звертаємося і вимагаємо від керівництва УМВС в Тернопільській області Олександра Богомола провести службове розслідування щодо діяльності Петра Лесіва та причин його переведення.

Самообороні Майдану Тернопільщини з достовірних, проте неофіційних джерел, стали відомі кілька фактів, які викривають службову недбалість, халатність та зверхність Лесіва.

1. Петро Лесів живе у місті Калуші за 100 км. Від Бережан і кожен день проїздить 200 км. своєю Хондою, на роботу і додому. Бензин «великий начальник» використовує робочий, тобто той, який виділяють на район для заправки службових автомобілів. Одна поїздка на роботу та додому державі обходиться 500 грн. А рядові працівники ДАІ змушені шукати кошти на заправку своїх робочих автомобілів "з інших джерел".

2. Донедавна кожен таксист у Бережанах повинен був викупляти собі «індульгенцію» на працю у Бережанській ДАІ. І робити це було потрібно безпосередньо у Петра Лесіва.

3. Члени Самооборони, які здійснювали спільні патрулювання з працівниками ДАІ та перекривали створені блокпости на в’їздах в місто, були свідками неодноразового грубого ставлення начальника Бережанського ВДАІ до своїх працівників, висловлювань в їх адресу нецензурною лайкою, обзивання їх в присутності наших бійців.

4. Жителі нашого району, і не тільки вони, потерпають з одного боку від бездіяльності підрозділу Бережанського ДАІ, яким близько 4-х років «керує і управляє» Лесів Петро Миколайович, а з другого боку від його «активної діяльності», спрямованої на покращення свого матеріального стану. Так, з одного боку всі жителі району бачать, який незадовільний стан доріг в районі, розміщення дорожніх знаків, стоянки автомобілів, а точніше їх відсутність, а з другого боку, тільки водії транспортних засобів, окремі підприємці, діяльність яких пов’язана з транспортними перевезеннями - перевізники, таксисти, власники АЗС тощо бачать і відчувають на собі побори - цю «активність», спрямовану на власне збагачення.

Самооборона Майдану вважає і завжди вважала, що керівництво УМВС, УДАІ повинні самі очищати свої ряди від таких працівників, давати їхнім діям та поведінці належну оцінку, оцінювати їх авторитет серед жителів району. У Бережанському районі, а тим більше у Козівському, куди Лесів планує своє переведення, не потрібні міліціонери-«магнати», що основною метою ставлять своє збагачення та дискредитацію міліції.

Самооборона Майдану Тернопільщини вимагає здійснення перевірки діяльності п. Лесіва та відповідного реагування зі сторони обласного керівництва. Також викладаємо звернення до Олександра Богомола і Андрія Матрифайло від Козівського осередку Самооборони з вимогою не призначати такого одіозного ДАІшника на службу в Козівський район.

До слова, на сайті Бережанської Самооборони є один із прикладів, як ДАІ Бережан ігнорує відверте правопорушення.

«21 квітня 2015 року, в обідню пору, в центрі міста (вул.Пл.Ринок) п’яний водій позашляховика «BMW-X-5» чорного кольору, з іноземною реєстрацією, здійснив ДТП, внаслідок якої було пошкоджено 3 автомобілі, припарковані на узбіччі біля магазину «Техномаркет». Проте, в міліційних зведеннях про ці факти жодного слова не вказано.
На місце ДТП прибула карета швидкої допомоги та працівники ДАІ. Було очевидним, що водій «BMW» перебував в такому сильному стані сп’яніння, що вийшовши з авто він впав і не міг самостійно підвестися. За допомогою медиків був доставлений в лікарню.
Страшно подумати і припустити, якими б могли бути наслідки ДТП, якби не припарковані тут автомобілі, які і захистили від наїзду на тротуар по якому рухались пішоходи, разом з малими дітьми. Цього разу трагедії не сталось, але чому стався такий прецедент? Водій цього позашляховика, перебуваючи в п’яному стані, цілий день їздив по місту змінюючи місця відпочинку, керував транспортом, постійно створюючи аварійні ситуації. Де була ДАІ? Чому не зупинила і не припинила таких дій? Чому інспектори не виконували своїх прямих функціональних обов’язків? Відповідь напрошується одна і люди її знають – ДАІ в районі не користується авторитетом, не працює як державний орган, не виконує своїх обов’язків».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео