Тернопільська міліція потривожила продавців сумнівного релаксу

Проведено рейд з виявлення фактів продажу алкогольних напоїв неповнолітнім та у нічний час.

У результаті візитів міліції до закладів торгівлі виявилося, що шість із 30 перевірених закладів споюють тернополян. Серед недобросовісних точок - магазини «Продукти» (вул. Богдана Хмельницького), «Коровай» (просп. Степана Бандери), «Осіріус» (вул. Просвіти), «Марія» (вул. Петлюри), «Продукти» (вул. Острозького), «Христя» (вул. Протасевича). Також у двох з цих торгових точках зафіксовані випадки продажу спиртного неповнолітнім.

За словами начальника УМВС у Тернопільській області Олександра Богомола, подібні перевірки правоохоронці проводять регулярно, і завжди є правопорушники. Зазвичай незаконно торгують алкоголем у невеличких крамничках, які працюють допізна.

«З початку року міліціонери притягнули до адмінвідповідальності 18 торговців за статтею 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. Вісім адмінпротоколів склали за статтею 166 КУпАП - порушення порядку провадження господарської діяльності», - повідомив Богомол.

Крамниці, в яких виявляють порушення, - постійно під наглядом міліціонерів. Туди правоохоронці навідуються час від часу, аби провести профілактичну роботу. Тих підприємців та власників, на котрих не діють ні попередження, ні штрафи, позбавляють ліцензії на торгівлю алкоголем.

Наталя Луків.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео