Цього року Крим замінить Херсонщина

Заміну Криму як центру туризму шукають у різних регіонах країни.

В Асоціації туризму півдня України бачать в цій якості Херсонську область. Вона знаходиться у степовій зоні і виходить до Чорного і Азовського морів. Уздовж узбережжя розташовуються піщані півострови, острови, коси.

Це край морських здравниць, заповідників дикої природи і фруктових садів. Сьогодні в області близько 600 туристичних об'єктів, у тому числі безліч санаторіїв, дитячих таборів, пансіонатів. А вартість відпочинку залишається приблизно на рівні торішньої.

Найвідоміші літні туристичні об'єкти Херсонщини – це курорти у Скадовську, селищах Залізний Порт,Хорлина Арабатській стрілці, озеро Сиваш, Бирючий острів, заповідники «Асканія-Нова» та«Чорноморський».

У невеликому затишному Скадовську на березі Джарилгацької затоки Чорного моря зосереджено безліч оздоровчих закладів. Піщаний пляж, дуже мілководне море, добре прогріта вода. Також тут можливе кліматолікування за допомогою морської та мінеральної води, сонця, повітря, піску, цілющих грязей. Має славу дитячого курорту.

Улітку на теплоході зі Скадовська можна дістатися до безлюдного острова Джарилгач. Це найбільший за площею острів України, улюблене місце туристів-дикунів. Білосніжні малолюдні пляжі, красива коса та давня історія. Про нього згадували ще античні Геродот, Гомер, Птолемей. Гомер пише, що на острів приходили кораблі Одіссея і зіткнулися там з одноокими циклопами-людоїдами. На Джарилгач розташований природний парк з озера, безліччю видів рослин, тварин, птахів, риб.

Селище Залізний Порт – це відкрите море, чиста морська вода, широкі піщані пляжі. Приїжджає в основному молодь. Один з найдешевших курортів Чорного моря. У 15 км від селища є унікальний лікувальний гейзер з мінеральною гарячою водою. Нерідко відзначають її схожість з водою Мертвого моря у Ізраїлі.

Для тих, хто віддає перевагу спокійному відокремленому відпочинку, підійде селище Хорли, розташоване на півострові. Тепле море, мілководдя, піщаний пляж, морське повітря, красиві пейзажі. Селище привабливе для відпочинку з дітьми. Мінус – медузи із середини липня.

На території Херсонщини знаходиться всесвітньо відомий біосферний заповідник «Асканія-Нова» з деревами, птахами та звірами з усього світу. «Українській Сахарою» жартома називають Олешківські піски – найбільший піщаний масив в Україні.

Є в області і майже незаймані людиною місця. Тривалий час вони призначалися тільки для перших осіб країни. Наприклад, деякі острови озера Сиваш або Бірючий острів відвідували Хрущов і Кучма. Торік, через десятиліття, він відкрився і для широких мас.

ua.igotoworld.com

 

Вибір читачів за тиждень

Відео