Діти – найкращі люди

Сьогодні міжнародний День захисту дітей. 

Цей день широко відзначається і в Україні, і це не дивно, адже до дітей в будь-якій країні ставлення однакове — як до майбутнього людей і держави. 
Міжнародний День захисту дітей був заснований на сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок в Москві 1 червня 1949 і через рік його відзначили в 51 країні світу. Однак ця подія відбулася через 25 років після його заснування у Женеві під час Всесвітньої конференції з питань благополуччя дітей. Тоді ж, 1 червня, був організований Міжнародний день дітей, хоча і не збереглося достовірних даних, чому була обрана саме ця дата. А після подій Другої Світової війни питання дитячого благополуччя стояло аж надто гостро.

Паризький конгрес жінок у 1949 році дав клятву про забезпечення всіма можливими засобами миру на землі як єдино можливого способу принести добробут і щастя дітям. Країни соціалістичного світу повністю підтримали ініціативу, результатом чого і стала жіноча сесія в Москві. 
В Україні з цього приводу влаштовуються всілякі заходи, спрямовані не тільки на те, щоб нагадати, що дитина слабша за дорослого і залежить від його дій. У цей же день люди особливо стараються донести до малюків кілька простих думок: світ не такий вже й поганий, в ньому є радість і місце веселощам, а справедливість завжди торжествує. Ми намагаємося сказати їм, що дітям готові допомагати не тільки їх батьки, але й інші люди, і доброта зустрічається не тільки в казках.

Вибір читачів за тиждень

Відео