На Бережанщині відпочивають у Раю і читають дітям казки

Коза-фест у знаменитому старовинному Бережанському замку триває вже другий день.

Програма дуже насичена. Найбільше пощастило самим бережанцям. На поляні замку їх можна побачити цілими сім'ями.

Основні дійства відбуваються на подвір'ї замку. Все залежить від того, який у тебе настрій і до чого душа лежить. Хтось грає у дуже великі за розмірами шахи, хтось бере участь у майстер класі "Створи книгу своїми руками", хтось на траві просто неба складає величезні пазли, а хтось… просто лежить і засмагає. Надворі - початок літа… 

Цікаво, що цей фестиваль "породив" ще один, літературний, - "Бадяка-Маняка" для дітей. На повну втілювався у життя соціо-культурний проект "Вся Україна читає дітям" за участю дитячих авторів, відомих українських письменників Анатолія Качана, Галини Малик, Олександра Гавроша, Галини Ткачук та представників Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва. У "Сімейному клубі читання" на ура проходив конкурс "Намалюй улюбленого героя". 

Працівники районної дитячої Бережанської бібліотеки разом із сільськими бібліотекарями закликали всіх зустріти літо з книгою в бібліотеці. Натомість вони організували справжнє тематичне дійство, майстер-клас "Квіткова країна Україна". Найактивнішими і найпомітнішими його учасниками стали читачі сільських бібліотек району. Вони презентували квітково-пісенний конкурс.

Серед організаторів фесту - мистецьке об'єднання "Коза", бережанські ГО "Рідне місто", поетично-фольклорний театр "Взори", будинок творчості школярів, станція юних техніків, краєзнавчий музей, обласний комунальний музей імені Богдана Лепкого, музей книги, районний центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх", національна скаутська організація "Пласт".

Гості та учасники фестивалю мали щасливу нагоду відчути східно-європейський шарм Бережан і відпочити у передмісті Раю.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео