На Тернопіллі – перебір з «алкогольними» аваріями

За два вихідні - п’ять ДТП.

Жодна з аварій не обійшлася без травм. Є також і загиблі, інформує Досьє 102.

30 травня сталося дві ДТП. З травмами до лікарні потрапив житель села Козівка Тернопільського району, 1960 року народження. Його в селі на проїжджій частині збив водій автомобіля ВАЗ.

Ще одна аварія того дня сталася в Підгаєцькому районі. О 17.30 в місцевий райвідділ міліції надійшло повідомлення від мешканця Тернополя. Чоловік заявив, що в селі Пановичі збив жінку. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, яка з’ясувала, що водій рейсового автобуса “БАЗ-Еталон”, рухаючись за маршрутом “Калуш-Тернопіль”, на 21 кілометрі автодороги Галич-Сатанів збив жінку, 1925 року народження. Остання переходила дорогу за межами пішохідного переходу. Травми, отримані потерпілою, виявилися несумісними з життям. Вона померла на місці автопригоди.

У дорожньо-транспортну пригоду 31 травня потрапили на Гусятинщині троє юнаків 1992-1993 років народження. У

селі Городниця водій автомобіля “Мерседес-210″, рухаючись автодорогою Тернопіль-Жванець, не впорався з керуванням, з’їхав з проїжджої частини і перекинувся. Загинув пасажир авто, житель села Самолуски, 1993 року народження. Ще двох юнаків з закритими черепно-мозковими травмами і  струсом головного мозку госпіталізували в травматологічне відділення Гусятинської райлікарні. За попередніми даними, усі чоловіки у машині були у стані алкогольного сп’яніння.

Того ж дня дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася в селі Малий Ходачків. Близько опівночі на вулиці Січових Стрільців водій автомобіля Опель-Омега, мешканець Львівської області 1969 року народження, поза межами пішохідного переходу скоїв наїзд на місцевого жителя. Внаслідок аварії останнього з численними травмами доправили в хірургічне відділення Тернопільської лікарні.

Про наїзд на пішохода в селі Колодіївка Підволочиського району повідомлення надійшло телефоном у райвідділ міліції. Водій автомобіля ВАЗ-2108 в населеному пункті збив 68-літнього місцевого жителя.

Слідчо-оперативна група, яка виїжджала на місце події встановила, що близько 13.30 на автодорозі Тернопіль-Скалат-Жванець водій не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя дороги та збив пішохода. Потерпілого з травмами госпіталізували до реанімаційного відділення.

Усі дані про автопригоди внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 286 ККУ – порушення правил безпеки дорожнього руху. Триває слідство.

Правоохоронці звертаються до водіїв не сідати за кермо напідпитку, адже більшість аварій, які трапилися у вихідні на Тернопільщині – наслідки керування автівкою у нетверезому стані.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео