У Карпатах – безкоштовна хата для мандрівників

Автором незвичайного проекту стала мешканка Харкова.

Дівчина вирішила здати свою квартиру за кордоном і на отримані від цього кошти зняти будиночок у Карпатах. Але не для себе, а для мандрівників з усього світу. Головна ідея ініціатора – познайомити людей з Україною і створити платформу для мирного і творчого спілкування міжнародного масштабу, де будуть відсутні мовні та інші бар'єри.

Проект розрахований на 2 місяці і стартує вже у липні. Точне місце розташування поки не розголошується. Швидше за все це буде місто Косів Івано-Франківської області, який славиться давньою українською культурою і традиціями. До того ж тут добре розвинена інфраструктура і бажаючим погостювати буде легко сюди дістатися.

Організатори обіцяють насичене дозвілля і цікаве спілкування. Планується проведення творчих зустрічей, тематичних семінарів, майстер-класів та інших культурних заходів.

Проживання буде безкоштовним, хоча вітаються пожертви, посильний внесок у домашнє господарство, дрібні ремонти, закупівля їжі і чергування по кухні.

Гостем Хати може стати будь-яка мирна людина незалежно від віку, статі, орієнтації, віросповідання. Для цього лише потрібно заздалегідь написати організатору і підтвердити готовність дотримання деяких правил. Серед непохитних табу – алкоголь, наркотики, застосування фізичної сили і образлива поведінка по відношенню до сусідів.

Кожен учасник повинен взяти з собою спальний мішок, столове приладдя, засоби гігієни. Тут будуть раді фотографіям з різних подорожей, сувенірам і просто красивим речам.

Максимальний час перебування в гостинній Хаті становить 5 днів, але для найбільш злагідних і законослухняних мандрівників передбачена можливість продовження проживання, пише ua.igotoworld.com

 

Вибір читачів за тиждень

Відео