Автору пісенного бренду «Файне місто Тернопіль» Сергію Кузьмінському встановлять пам’ятну табличку

У Тернополі з’явиться пам’ятна дошка Сергію Кузьмінському, який був лідером гурту “Брати Гадюкіни”. Дошку встановлять на тому будинку, де була написана пісня “Файне місто Тернопіль”.

Розташований він відразу за пам’ятником І. Франку. За словами заступника міського голови Олександра Смика, саме там й була написана відома пісня, яка стала візитівкою нашого міста, пише “Тернопіль вечірній”.

– Саме у будинку за пам’ятником Івана Франка і жив Сергій Кузьмінський. Там він написав цілу купу відомих нам пісень, зокрема і пісню «Файне місто Тернопіль». Нагадаю, що учасники гурту підписали договір з міським головою Сергієм Надалом про передачу невиключних майнових прав місту на музичний твір “Файне місто Тернопіль”. Також гасло “Файне місто Тернопіль” відтепер є офіційним брендом міста. До цього це була лише народна назва, – розповів заступник міського голови Олександр Смик.

Нагадаємо, що тепер Тернопіль має право на використання, відтворення та публічне виконання пісні “Файне місто Тернопіль”, а також використовувати назву пісні як офіційний бренд.

Вибір читачів за тиждень

Відео