Тернополяни їдуть на чемпіонат світу з фрі-файту

Двоє тернопільських бійців поїдуть у Лас-Вегас аби довести, що вони найсильніші.

Микола Гринчук та Юрій Босий їдуть на чемпіонат світу з фрі-файту, який розпочнеться 5 липня у Лас-Вегасі. Бійці вже завоювали найвищі титули в Україні, отож їдуть представляти рідну землю за кордон.

Микола Гринчук - чемпіон Кубку України з фрі-файту дивізіону Еліта, розділ ММА, є чинним володарем поясу чемпіона України з розділу ММА. Щодо Юрія Босого – то йому цього разу посміхнулась доля.

«Юра дійшов до фіналу, але через хворобу не зміг брати участь у ньому. Відповідно перемога дісталась його супернику. Однак чемпіон за мірками Атлетично комісії штату Невада визначений як професіонал. Відповідно він не може брати участь у цьому любительському чемпіонаті. Тому Юрій по квоті віце-чемпіона пройшов далі», - розповідає виконавчий директор Всеукраїнської федерації фрі-файту Сергій Антропов.

Загалом у чемпіонаті світу з фрі-файту візьмуть участь спортсмени з 30 країн. Тернопільським бійцям на підготовку залишилось трохи більше місяця. Хлопці тренуються по два рази на день.

Тренери зараз стикнулись з фінансовими проблемами. Лише квиток для одного спортсмена коштує близько 25 тис. грн. А ще потрібно зробити внесок за участь у змаганнях – 800 доларів за одного учасника. Тренери шукають спонсорів та просять про допомогу небайдужих тернополян.     

Бажаючі допомогти з коштами на чемпіонат можуть приносити гроші у клуб фрі-файту «Характерник» за адресою: Тернопіль, вул. Лепкого 1.

Довідка: Чемпіонат світу з фрі-файту розпочнеться 5 липня зі зважування учасників. Змагання розпочнуться 6 липня. Фінал пройде 12 числа.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео