Тернопільські бійці відпочили по-мажорному

20 воїнів АТО, які лікувались і відпочивали в Аджарії, повернулись додому.

Як повідомляв «Терен», 16 травня група тернопільських бійців, поранених в АТО, вилетіли в Грузію. Упродовж 15 днів вони покращували здоров’я у мальовничому селищі Чакві, що неподалік Батумі, в готелі «Оаза». Зустрічав їх у аеропорту голова Верховної ради Аджарії Автанділ Берідзе, медичними питаннями опікувався особисто міністр охорони здоров’я.

Як кажуть самі бійці, грузини їх прийняли на найвищому рівні. Жили хлопці у двохмісних номерах, на території готелю були спортивні майданчики, басейн, та найбільше хлопців потішило море.

Програма була насиченою, розписаною на кожен день. У Грузії тернополяни з 17 до 20 години проходили необхідні обстеження і процедури, переважно ті, які не могли зробити вдома. Також ознайомились з місцевими природними, історичними і культурними пам’ятками. Побували у музеях, ботанічому саду, дельфінарії.

У День незалежності Грузії тернополяни мали можливість поспілкуватися з грузинськими військовими, подивитися на виставку зразків натівської техніки.

Приїзд наших бійців викликав чималий інтерес серед жителів Аджарії. Хлопці поспілкувалися з працівниками Верховної ради Аджарії, регулярно давали інтерв’ю не лише регіональним, але й загальнодержавним ЗМІ Грузії, постійно фотографувалися і спілкувалися з місцевими мешканцями. Приходили до бійців і представники української діаспори в Грузії.

Всі витрати на реабілітацію бійців взяла на себе грузинська сторона. Трансфер до Борисполя і назад, а також 50% вартості перельоту оплатили благодійники (трьом воякам у зв’язку з особливими обставинами транспортні витрати компенсували стовідсотково). Затрачено понад 60 тисяч гривень.

«У мене після АТО чотири контузії, високий тиск, - розповів боєць 85-ої бригади ЗСУ Віталій Зварич. – Був  постійно роздратований. Важко вийти з війни, а щоб війна вийшла з тебе – ще важче. Та після поїздки до Аджарії я став спокійнішим. На психічне здоров'я гарно впливає їхній клімат, поїздки, екскурсії. Та найбільше заспокоює шум моря. Ми відпочили по-мажорному».

Співпраця із грузинською стороною продовжуватиметься, - запевнив голова облради Василь Хомінець. – Зараз ведуться перемовини щодо відправки групи дітей учасників АТО на відпочинок до Аджарії.

Нагадаємо, 24 серпня 2014 року Тернопільська обласна рада підписала з Автономною республікою Аджарія Угоду про співпрацю. Під час підписання Угоди Василь Хомінець звернувся із проханням до голови Верховної ради Аджарії Автанділа Берідзе прийняти українських воїнів для реабілітації на курортах республіки. Прохання було задоволене.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Фото з Аджарії - соцмережі.

Вибір читачів за тиждень

Відео