На Тернопільщині вилучили понад 40 тисяч літрів контрафакту

Податкова міліція прозвітувала про пророблену роботу у 2014 році та з початку 2015 року.

Як повідомив в.о. першого заступника начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Анатолій Василько, основними напрямками діяльності податкової міліції з детінізації економіки є протидія незаконному обігу підакцизних товарів.

«З незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 3,3 млн. грн. Зокрема, вилучено 43,9 тис. літрів спирту, 1,5 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, припиненого діяльність 2 підпільних цехів з виготовлення горілчаних виробів. На даний час суди прийняли рішення про конфіскацію контрафактної підакцизної продукції на суму 335 тисяч гривень», - повідомив Анатолій Василько.

Останнім резонансних прикладом є вилучення з незаконного обігу у травні цього року великої партії спирту - 5280 літрів. Її привезли на територію області з іншого регіону з метою незаконного виготовлення алкогольних напоїв. Слідчим суддею на спирт, а також на транспортні засоби, якими він перевозився, накладено арешт. Крім цього, у осіб, які перевозили спирт, вилучено 46,6 тис. грн. готівки, на яку теж накладений арешт.

«Слід зазначити, що з цієї партії спирту зловмисники могли б виготовити понад 26 тис. пляшок сурогату, а збитки бюджету від несплати лише акцизного податку склали б понад 365 тисяч гривень», - додав Анатолій Василько.

Загалом цьогоріч за 5 місяців роботи завершено розслідування і направлено до суду 7 кримінальних проваджень, розпочатих за матеріалами оперативних підрозділів. У тому числі завершено розслідування у 3 кримінальних провадженнях за фактами умисного ухилення від сплати податків.

Під час досудового розслідування кримінальних проваджень до бюджету надійшло 4,9 млн. грн. податків, прихованих внаслідок відображення керівниками суб’єктів господарювання у обліку господарських операцій із фіктивними суб’єктами підприємництва.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео