Нерухомість влетить в копієчку підприємствам Тернопільщини

Цьогоріч огранізації сплатять понад 18 млн гривень податку на нерухоме майно.

В області налічується 1926 юридичних осіб - власників об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. У 2015 році ними подано до органів ДФС 3522 декларації (в розрізі органів місцевих рад) по податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки. Річна сума нарахувань за поточний рік складає 18,2 млн гривень.

На 2015 рік ставки податку для об'єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, не можуть перевищувати 1% мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за 1 кв. метр для об'єктів нежитлової нерухомості.

Порівняно з минулим роком задекларована юридичними особами річна сума податку значно зросла. В 2014 році вона становила всього лиш 264,4 тис. гривень. Також відбувся ріст кількості платників податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки. На це значною мірою вплинули податкові нововведення, згідно з якими розширено базу оподаткування податком на нерухоме майно шляхом оподаткування як житлової, так і нежитлової нерухомості.

Нагадаємо, що базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток. Сплата податку юридичними особами проводиться авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця.

 

Юлія НІКІТІНА.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео