Тернополяни похизувалися велосипедами

У рамках проведення велодня на Театральній площі зібралися власники понад 200 велосипедів. Серед техніки траплялись і цікаві екземпляри.

Як повідомляв «Терен», «Велодень-2015» показав, що шанувальників екологічного виду транспорту в Тернополі немало. На площі можна було побачити велосипеди на будь-який смак: гірські, міські, двомісні, «дамські», з дитячими сидіннями тощо.

На Театральній площі запевнили, що ті, хто не любить крутити педалі, можуть придбати альтернативу - електровелосипед. Сьогодні електробайк вже не є «статусною штучкою», він – один із сегментів велоринку, які найшвидше зростають. 

Енергозатрати на проїзд таким велосипедом мізерні – 100 кілометрів обійдеться приблизно у 5 гривень. Щоправда, сума такого велосипеда майже як в мотоцикла, близько 2000 доларів. Але принаймні на пальне витрачатися не доведеться, та й користі довкіллю більше.

Тернополянин Арсен Дудар є велосипедистом із восьмирічним стажем, свій гірський велосипед збирав сам.

«У кожного велосипеда своя специфіка, – розповідає Арсен. – Мій, наприклад, ідеально підходить для стрибків з трамплінів, катання в лісі чи горах, спусків зі сходів – я на ньому їжджу, як на дивані. Але кататись просто по місту на ньому не так зручно. Час від часу вдосконалюю свій велосипед, змінюю деталі. Інколи це влітає в копійку. Але велосипедисту-аматору навряд чи знадобляться всі ці «навороти», тому краще спочатку навчитись кататись на звичайному велосипеді – шия буде ціліша».

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео