Для бережанського склозаводу шукають інвестора

Питання про подальшу долю ВАТ «Бережанський склозавод» та про діяльність ТОВ «Кеннер Україна» обговорювались на  громадських слуханнях, ініційованих Громадською радою при РДА.

Громадські слухання відбулися за участю голови РДА В.Петровського, голови районної ради С.Кленика, міського  голови В.Музички, представників управління Пенсійного фонду України в Бережанському районі, санепідемстанції, Бережанського відділення Козівської ОДПІ, відділу Держземагенства в Бережанському районі, членів Громадської ради і небайдужих бережанців.

В ході обговорення питання щодо подальшої долі Бережанського склозаводу присутні були одностайні в тому, що потрібно зберегти цілісний комплекс заводу, інтенсивно шукати інвесторів для відновлення торгової марки і частково виробничих потужностей, оскільки відновити повністю виробничі потужності підприємства неможливо.

Що ж до другого питання, про діяльність ТОВ «Кеннер Україна», учасники слухань дійшли згоди в тому, що першочергові завдання, які влада району повинна вирішити – це реєстрація даного підприємства в Бережанах, аби в бюджет району надходили податки та вирішення екологічних проблем в його діяльності. Саме екологічна складова найбільше хвилює жителів міста. З  огляду на це, голова РДА зазначив, що потрібно запросити ліцензійну експертну організацію, яка надасть свої висновки, тоді й будуть робитися відповідні висновки щодо діяльності ТОВ «Кеннер Україна».

Оскільки сьогоднішні слухання були лише першим етапом широкої дискусії про окремі промислові підприємства міста, Громадська рада планує і надалі проводити їх з метою залучення громадськості до конструктивного діалогу й дискусії навколо проблем у районі та обговорення спільних пропозицій і побажань щодо їх вирішення.

Про це повідомляє сайт Бережанської РДА.

Вибір читачів за тиждень

Відео