Чорний дощ, евакуація: під Києвом – техногенна катастрофа (Відео)

Влада Василькова радить вагітним і дітям залишити місто.

Васильківська міська рада рекомендує вивезти з міста дітей і вагітних жінок через пожежу на нафтобазі у селищі Глеваха.

Про це повідомляє сайт міськради.

"Просимо мешканців міста: без крайньої потреби не виходити з осель; тримати закритими вікна; зважено реагувати на новини й повідомлення у засобах масової інформації; утриматися від споживання будь-якої городини (овочів та фруктів з власних городів); не потрапляти під дощі. Радимо вивезти з зони небезпеки вагітних жінок та дітей", - йдеться в повідомленні.

У міськраді відзначили, що "екологічна ситуація покращиться після того, як пройдуть дощі, які очистять забруднену атмосферу".

Тим часом, дощ таки випав, але… чорний. Про це повідомляють користувачі у соцмережах.  

Держкомісія з техногенно-екологічної небезпеки визначила небезпечну зону радіусом 10 км від епіцентру пожежі.

"Це означає, що в цій зоні є велика ймовірність забруднення повітря продуктами горіння паливно-мастильних матеріалів, що несуть загрозу здоров’ю людей", - йдеться в повідомленні. 

"Просимо населення не панікувати! У разі додаткової евакуації буде повідомлення. Прохання зачинити вікна і обмежити присутність дітей на вулицях", - підсумували у міськраді. 

Як відомо, 8 червня під Васильковим стався вибух на базі нафтопродуктів компанії БРСМ, яку пов’язують із екс-міністром уряду Азарова Едуардом Ставицьким.

У зоні займання під Києвом опинилася ще одна база нафтопродуктів компанії KLO.

Внаслідок займання постраждали 14 осіб, одна людина померла.

З трьома працівниками ДСНС не встановлено зв'язок. Вогнем знищено майже 10 одиниць техніки.  

Шестеро бійців ДСНС з різними ступенями опіків доправлені до лікарень.

Триває евакуація мешканців двох сіл. 

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, пожежа з нафтобази поширилася на ліс. Станом на 14:30 розповсюдження вогню на лісові масиви поблизу осередку пожежі зупинено.

"БРСМ-Нафта" пояснює причину виникнення займання на своїй нафтобазі зовнішнім втручанням і пов'язує це із продовженням терористичних актів на об'єктах компанії.

У МВС розглядають кілька версій пожежі, серед яких порушення правил техніки безпеки, технічні причини та навмисний підпал.

Українська правда. Київ 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео