Кременець задихається в отруйних випарах

Райцентр, який недавно отримав статус міста обласного значення, спіткало перше серйозне випробування.

Приблизно з неділі, 7 червня (а дехто каже, що й раніше) поблизу Кременця загорілось сміттєзвалище. Горять відходи і пластик. На відстані 300 м від смітника розташовані житлові споруди. Сморід та дим охопили значну частину Кременця.

Жителі обурені. Вони викликали пожежників, але ті, як йдеться у спільноті «Типовий Кременець», не приїхали на виклик з незрозумілих причин. До нинішнього ранку не вжито жодних заходів щодо локалізації пожежі, а це - тисячі кубометрів шкідливих продуктів горіння. 

Не відреагувало адекватно на подію й керівництво ПП "Катруб". Сміттєзвалище – це його «парафія», перебуває в оренді "Катруба" з 2014 року.

У спільноті можна знайти такі відгуки на техногенне лихо місцевого масштабу:

«Пожежа на сміттєзвалищі по вул.Корнії - зранку прилеглі до сміттєзвалища городи, вул.Вишнівецька, вул.Моргви, вул.Корнії затягнуті смердючим димом. Люди, які тримають поблизу городи, обурені - працювати неможливо, дзвінки в міліцію нічого не вирішили. Влада, як і в більшості випадків, нічого не робить, а люди страждають».

«Платимо Катрубу, щоб нас травили. За всі роки, які люди сплачують за сміття, можна уже було розкошелитись на міні переробний завод. Та де ж, треба кармани набити на кременчанах».

«Так вони поступають кожного року, літом палять сміття. Але цього року щось трошки нерозчитали, занатто сильно горить, і щось нігто неспішить то усунути, напевно дощ чекають?»

«А разом з смітником горить і ліс неподалік».

Вибір читачів за тиждень

Відео