Порошенко подовжив термін збереження за мобілізованими місця роботи

Президент Петро Порошенко підписав закон, яким збільшується до 18 місяців термін гарантій щодо збереження місця роботи, посади для мобілізованих співробітників.
Про це повідомляє прес-служба глави держави. Документом уточнено умови збереження за працівниками місця роботи, посади та виплати їм компенсації середнього заробітку.

Законом також запроваджується надання відстрочки від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності педагогічних працівників призовного віку з повною вищою освітою, основним місцем роботи яких є загальноосвітні навчальні заклади, за умови повного навантаження на займаній посаді, – на весь період їх роботи за спеціальністю, незалежно від місця роботи (на даний час право на таку відстрочку надано педагогічним працівникам на період їх роботи за спеціальністю лише у сільській місцевості).

Верховна Рада ухвалила цей закон 14 травня. Згідно із законом, з 12 до 18 місяців збільшено термін надання гарантій щодо збереження місця роботи, посади для працівників, призваних на строкову військову службу.
 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео