Степан Барна проінспектував провідне підприємство Тернопільщини

Голова ОДА сьогодні побував на підприємстві SEBN.UA (ТОВ «СЕ Борднетце – Україна»).

ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» - виробник кабельно-провідникової продукції для концерну «Фольксваген». Підприємство формує приблизно 11% виробництва області і є одним з найсильніших в своїй галузі не лише в Україні, але й за кордоном. Нині тут працює 3,2 тис. працівників, середня заробітна плата - 4,5 тис. грн.

«Підприємство було створене на Тернопіллі 8 років тому, - зазначив в. о. генерального директора «SEBN.UA» Олег Білобровко. - За цей час ми виросли від маленького пілотного виробництва на 100 працівників до потужного промислового гіганта. Зараз виготовляємо понад 30 тис. електричних частин щомісяця до автомобіля Volkswagen Golf 7, Плануємо відкрити ще один проект - до кінця року робитимемо «начинку» і до Audi. Це дасть змогу підприємству збільшити кількість працівників до 4 тис. і стати одним з найбільших роботодавців Тернопілля».

Засновником ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» є японська компанія «Сумітомо Електрік» (Sumitomo Electric Bordnetze) - провідний світовий виробник кабельної продукції.

Тернопільський завод працює практично цілодобово, 6 днів на тиждень. Заборгованості ні з виплати заробітної плати, ні перед Пенсійним фондом не має. Вся продукція експортується за кордон, зокрема в Німеччину, Польщу і Словакію. Працівники переконують, що тернопільський завод нічим не поступається закордонним аналогам. До того ж, робоча сила в Україні в зв’язку з девальвацією гривні стала дешевшою, тому іноземці дедалі частіше надають перевагу українському виробнику.

Степана Барну ознайомили з продукцією і працівниками, розповіли про напрямки роботи.

«Підприємство не планує зупинятись на досягнутому, - каже Степан Барна. - Ми, як влада, будемо усіляко підтримувати такі підприємства, які будуть створювати робочі місця, вчасно платити податки і відроджувати економіку області.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео