Тернопільські діти нафотографували на дві медалі

Одну персональну та одну колективну медаль привезли з міжнародного дитячого художнього конкурсу в Лідице (Чехія) вихованці станції юних техніків.

Відзнаки підлітки здобули у номінації «Фото». Вихованці СЮТ уже не вперше беруть участь у цьому конкурсі. Однак цього року конкуренція серед учасників була доволі високою.

Загалом організатори зареєстрували майже 14 тис. робіт дітей з 71 країни. Оціненим роботам з-за кордону було присвоєно 533 нагороди, з них 81 медаль. Найбільше нагород отримали діти з Китаю, Литви, Латвії, Румунії, Росії, Словенії, Сербії і України (!).

Цього року організаторів фотографічними сюрпризами приємно здивували такі країни, як Ізраїль, Узбекистан, Україна та Великобританія. Ще жодного разу вони не представляли таких сильних робіт у традиційних техніках, підсумовуючи результати конкурсу, заявили члени журі. «Світло» – саме так звучала тема цьогорічної виставки у Лідице. Загалом з України свої роботи для оцінювання надали 72 учасники. У номінації «Фото» було розіграно 190 медалей, з них переможцями в Україні стали діти з Донецька, Миколаєва, Сум та Тернополя.

Слід зауважити, що наші вихованці випередили деякі країни світу: Австралію, Великобританію, Білорусь, Росію, США, Туреччину, Узбекистан. Згідно з підсумками виставки, вихованка фотостудії «Ікс-позиція» станції юних техніків Анастасія Зазуляк нагороджена медаллю, а вихованці Юліана Гордій, Єлизавета Невська, Юлія Озерова, Василь Погорілець, Тетяна Талейко, Наталія Яворська – медаллю для школи за колекцію фотографій. Свої роботи юні вихованці готували під керівництвом керівника фотостудії Василя Стрижка.

– Дітям дуже приємно, що їхні роботи так високо оцінили. Це заохочує їх до професійного зростання. У нас є одна колективна медаль. Над нею працювало аж шестеро майстрів, тому плануємо розтиражувати її та вручити кожному з вихованців, – наголосив пан Стрижко. Наставник каже, що неабияк пишається своїми вихованцями і разом з ними радіє їхньому успіху.

Джерело: gazeta1.com  

Вибір читачів за тиждень

Відео