Тернопільським спецпризначенцям вручили посвідчення учасника бойових дій

Півсотні співробітників спеціального батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Тернопіль» отримали статус учасника бойових дій. Сьогодні в обласному управлінні внутрішніх справ відбулося урочисте вручення посвідчень 15 бійцям. Решту отримають їх щойно повернуться із зони проведення антитерористичної операції.

Привітав спецпризначенців начальник обласного управління міліції Олександр Богомол.

Начальник управління подякував бійцям за сумлінне виконання службових обов’язків у зоні АТО та побажав їм зі всіх своїх бойових та цивільних завдань повертатися живими й неушкодженими.

Сьогодні посвідчення учасника бойових дій отримали спецпризначенці, які вже по декілька разів побували на сході. З серпня минулого року й донині щомісячно п’ятдесят співробітників спецбатальйону їдуть в зону АТО. Тернополяни забезпечують охорону громадського порядку, несуть службу на блокпостах.

Один із тих, хто сьогодні отримав посвідчення учасника бойових дій, – психолог спецбатальйону Євген Косолапов. Він служить у підрозділі з початку його створення. Уже чотири рази побував на Сході України. Невдовзі вирушить туди знову.

- Під час ротацій на схід місцеве населення зі словами вдячності зустрічало нас, просили не залишати їх, - розповідає боєць. -  Хоч як важко не було б нам, але розуміємо, що ми мусимо до кінця виконувати свої обов’язки та відстоювати територіальну цілісність нашої країни.

Загалом, за рішенням міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасників бойових дій, статус учасників бойових дій отримали понад 130 правоохоронців Тернопільщини, повідомили у СГЗ обласної міліції..

 

Вибір читачів за тиждень

Відео