Тернопільський виш подарував війську буса

Національний педагогічний університет імені В. Гнатюка передав мікроавтобус на потреби українських бійців, які захищають суверенітет і територіальну цілісність батьківщини.

Транспортний засіб адміністрація вишу передає військовому комісаріату.

«Обласний військовий комісаріат попросив допомогти транспортом. Ми вирішили передати мікроавтобус на 11 місць для воїнів АТО. Оформили усі потрібні документи. Це не перша допомога від нашого університету українській армії. Вже багато разів офіційно із зарплати наших працівників перераховували кошти – понад 300 тисяч гривень – на потреби армії. З особистих ініціатив допомагали воїнам і готівкою. Насамперед зараз намагаємося підтримати тих, кого мобілізовують з числа наших працівників», – розповів в.о. ректора Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Григорій Терещук.

Зараз вісім працівників ТНПУ перебувають на військовій службі, безпосередньо в зоні АТО. Обороняти державу взялися і студенти вишу – одразу  після початку російської інтервенції не один студент педагогічного університету поїхав на схід захищати суверенітет України.

Транспортний засіб, який педуніверситет передав на потреби бійців АТО, офіційно зареєстрований, має номерні знаки. Це означає, що мікроавтобус може вільно переміщатися всією територією України.

Джерело: 0352.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео