Михайло ГОЛОВКО: «Самопоміч» і «Народний фронт» саботують прийняття законопроекту про підняття закупівельних цін на молоко у населення

Одразу дві парламентські фракції блокують прийняття законопроекту народного депутата України від ВО «Свобода» Михайла Головка про встановлення високих мінімальних закупівельних цін на молоко у населення.

Минулого тижня, під час брифінгу, народний депутат України Михайло Головко звернувся до Голови Верховної Ради щодо включення у порядок денний законопроектів про підняття закупівельних цін на молоко (№2089, №2089-1).

“В яке б село я не приїхав, мене запитують: коли вже піднімуть закупівельну ціну на молоко, яка зараз коливається від 2 грн до 2.50 грн. за літр. Хочу зазначити, що в парламенті є лоббісти, які не зацікавлені в тому, щоби селянам належно оплачувати за їхню важку працю. Прикро, що влада не хоче стати на захист простих українців, яким доводиться за безцінь продавати молоко”, - зазначив Михайло Головко під час зустрічі із журналістами.

Зазначимо, що проект закону № 2089-1 про внесення доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко) дозволить збільшити закупівельну ціну на молоко у населення. Відповідно до запропонованих змін пропонується встановити мінімальні закупівельні ціни на молоко незбиране у таких розмірах:

- для молока ґатунку екстра – 5 грн. 00 коп. за 1 літр молока незбираного;
- для молока вищого ґатунку – 4 грн. 50 коп. за 1 літр молока незбираного;
- для молока 1 ґатунку – 4 грн. 25 коп. за 1 літр молока незбираного;
- для молока 2 ґатунку – 4 грн. 00 коп. за 1 літр молока незбираного.

“У більшості людей у селі іншого доходу немає. Ціни на всі продукти харчування виросли, тарифи піднялися у 7 разів, а закупівельна ціна уже кілька років не змінюється з позначки 2-2.5 грн. за літр молока. Виглядає, що проти українців ведеться певний геноцид, аби вижити їх із села та за безцінь продати землі сільськогосподарського призначення. Тому, ВО “Свобода” наполягає, аби коаліція не лукавала та врешті-решт поставили законопроект на голосування.

Окремо звертаюся до фракцій “Самопомочі” та “Народного фронту”, які не хочуть, щоби цей закон розглядався у стінах парламенту. Депутати від цих фракцій  свідомо цей законопроект ставлять у кінці порядку денного, знаючи, що з такою дисципліною, як у них, ми ніколи не дійдемо до розгляду законопроекту про підняття закупівельних цін на молоко”, - додав Михайло Головко.        

Лесь ВАТАМАНЮК.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео