Тернопільські елітні пенсіонери обирають між роботою і відпочинком

Не рядових пенсіонерів ставлять перед вибором: або працювати, або отримувати пенсії.

Мова йде про пенсіонерів-прокурорів, суддів, народних депутатів, журналістів тощо. Вони втратили право отримувати одночасно пенсію і зарплату.

Про це під час круглого столу повідомила заступник начальника управління пенсійного забезпечення – начальник відділу контролю за дотриманням пенсій Головного управління Пенсійного фонду України у Тернопільській області Галина Іванюк.

«Набув чинності закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення. Відповідно до нього змінено порядок виплати пенсії працюючим пенсіонерам, які працюють на спеціальних посадах, іншим категоріям працюючих громадян та змінено норми щодо порядку призначення пенсій на пільгових умовах і за вислугу років.

Тобто з 1 квітня 2015 року пенсіонерам, які працюють на спеціальних посадах, пенсія в період роботи не виплачується.

Щодо наукових працівників, то 17 травня змінено порядок виплати працюючим науковцям, яким пенсія призначена до 1 жовтня 2011 року. Тобто зазначеним категоріям громадян під час роботи на наукових посадах виплачується пенсія у розмірі 85% призначеної пенсії згідно Закону «Про наукову-технічну діяльність».

За словами Галини Іванюк, нововведення не мають стосунку до пенсіонерів, які працюють та отримують пенсію у розмірі менше ніж 1423, 50. Також розмір виплати пенсії не поширюється на інвалідів I - II групи, інвалідів війни III групи, учасників бойових дій, членів сімей військовослужбовців загиблих бійців, а також учасників АТО.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео